INTERCANVI DE CORALS VILLERS-COTTERÊTS Del 6 al 10 de març, els alumnes de les dues agrupacions musicals de l'institut van acollir els alumnes de la coral de l'institut francès François Ier, de Villers-Cotterêts.
|

INTERCANVI DE CORALS VILLERS-COTTERÊTS

Del 6 al 10 de març, els alumnes de les dues agrupacions musicals de l’institut van acollir els alumnes de la coral de l’institut francès François Ier, de Villers-Cotterêts.

Roger Masip – 3r ESO

L’alumnat francès va arribar en avió dilluns al matí a l’Aeroport del Prat, i van venir en autocar fins a Lleida. A l’hora del pati els van anar a rebre. Abans de començar el nostre primer dia d’assaig, van ser rebuts a la Paeria. Després d’un llarg dia, els alumnes francesos van conèixer per fi a la família que els acolliria durant aquesta meravellosa setmana musical. Dimarts tots van assistir a les classes, i després l’alumnat francès va gaudir d’una visita guiada pels llocs més emblemàtics de la ciutat.

Dimecres van continuar visitant els diferents edificis icònics de la ciutat de Lleida com la Seu Vella o la Llotja. Dijous tots els participants d’aquest projecte van passar el dia a l’Auditori Enric Granados de Lleida, assajant durant tot el matí pel concert d’aquella tarda. Després d’assajar, van dinar a l’institut on carregarìen forces per oferir un bon concert.

Dijous al vespre tot estava a punt, els nervis pels núvols, però tant l’Ensemble, com la coral de l’institut i la coral francesa estaven preparats per entrar a l’escenari. El concert va ser una barreja d’emocions, moments tristos, feliços i preciosos. Després del concert, tots els participants de l’intercanvi van anar a sopar a l’institut, on, gràcies a l’aportació de totes les famílies, es va poder organitzar una gran festa de germanor.

Divendres era el dia dels acomiadaments, però abans, era moment de visitar la seu de la coral més important del nostre país, l’Escolania de Montserrat. Allà vam poder visitar l’Escolania i explorar els seus misteriosos racons, i per descomptat, també vam escoltar els nens de l’escolania en directe, a més, en primera fila. Després de dinar, va arribar el moment menys desitjat per a tothom, l’acomiadament. Els plors, les abraçades i les encaixades de mans ens envoltaven,sabíem que aquell era el final de l’intercanvi.

Per a mi, aquest intercanvi ha estat una molt bona experiència, ja que, com a estudiant de llengua francesa de l’institut, m’ha servit per poder aprendre més sobre la cultura francòfona i la seva llengua. També he pogut fer nous amics i amigues d’un altre país. En l’intercanvi hi ha hagut un ambient excepcional i superbonic. Ara només em queda esperar l’any vinent per tornar a realitzar l’intercanvi. Personalment, l’acomiadament va ser el millor i el pitjor moment a la vegada. Imaginar-se que no veuràs als nous amics que has fet en aquesta setmana fins dins d’un any, et fa entristir bastant,però és fantàstic per haver gaudit de la música i l’amistat amb d’altres companys. Participar en un intercanvi com aquest és molt recomanable. És una experiència meravellosa i costa d’oblidar. Així que, si tens l’oportunitat de prendre part d’un intercanvi, no la deixis passar, perquè t’asseguro que t’ho passaràs d’allò més bé.

Publicaciones Similares