Festivals de música 2024

Darrerament, s’han publicat les cartelleres d’alguns dels festivals de música més importants que hi ha , Primavera Sound, celebrat a Barcelona del 30 de maig al 2 de juny;  i Coachella, celebrat a Colorado (Estats Units) del 12 al 14 i del 19 al 21 d’abril. Ambdós tenen un llarg recorregut històric i ens ofereixen dues experiències musicals ben variades amb centenars d’artistes reconeguts internacionalment durant els dies que dura cada festival.  Tanmateix, si tenim l’oportunitat de triar, on valdria més la pena anar?

Podem destacar que tots dos tenen artistes en cartellera que interpreten gèneres musicals semblants: l’indie, el pop, R&B, reggaeton, rap, rock i molts més. Aquest 2024 els festivals compartiran l’actuació de Lana Del Rey, cantant nord-americana que va estrenar el seu setè àlbum a finals del 2023: «Do you know that there’s a tunnel under ocean Blvd», on moltes de les seves cançons estan nominades a Grammys. Al festival estatunidenc, també trobem altres artistes com Tyler (the Creator), Sabrina Carpenter, telonera de la superestrella Taylor Swift, Doja Cat i moltíssims més. 

Per altra banda, al festival espanyol podem trobar altres artistes com SZA, Troye Sivan, Mitski, i Charli XCX, que va participar en el tracklist guanyadora del Hollywood Music in Media Awards en la pel·lícula Barbie, entre altres artistes nacionals i internacionals. 

Però un festival no és solament la música que es balla; l’entorn, el caliu i els preus són, entre altres, temes importants a considerar:

En primer lloc, cal exposar que Coachella, inverteix més, i n’és més conegut, pel postureig, gràcies a les seves grans estructures acolorides i per la competició que hi ha entre tots els assistents per qui portarà la millor vestimenta. Això ha convertit el festival en un gran espai on influencers i d’altres famosos són convidats gratuïtament per promocionar el festival creant continguts.

Per aquesta raó, cada any que passa, el festival perd a poc a poc la seva essència original, propera a l’entorn hippie, que encara podem veure als festivals celebrats el 2014, per convertir-se en un espai on tothom està contínuament gravant per a després penjar-ho a les xarxes socials. Tot i això, cal dir que Coachella compta amb uns grans sistemes audiovisuals que et permet veure i sentir als teus artistes preferits a quilòmetres de distància. També cal destacar que per a assistir al festival has d’anar realment ben preparat, ja que, està situat enmig d’un desert, per tant, durant el dia s’arribarà a una temperatura aproximada de 35ºC i  al llarg de la nit baixarà molt, marcant un canvi tèrmic extremadament gran!

En canvi, el Primavera Sound, no està enfocat en el postureig, sinó que està tot centrat en la música i l’experiència que el públic gaudirà veient cantar als seus artistes preferits. El positiu del festival, són les temperatures, força més temperades i regulars que al desert nord-americà, pròpies de la primavera de la costa mediterrània.

Tots dos tenen el mateix nombre d’escenaris, quatre, tot i que els del Coachella, són cinc vegades més grans que els del festival barceloní, això es deu a que assisteixen unes 200.000 persones al festival nord-americà, davant els 120.000 assistents del Primavera Sound. Tot això també és un punt important a considerar, tot i que aquests festivals es fan en entorns molt espaiosos, l’aglomeració de tantes persones pot ser angoixant i la nostra preferència també ha de tenir-ho en compte. A més a més, Coachella és tan reconegut mundialment que hi va gent d’arreu, podent ser una oportunitat per conèixer amants de la mateixa música procedents de tot el món.

Després d’aquesta comparació, podem determinar que, si tenim l’oportunitat de triar quin festival anar, dependria d’alguns factors personals: si prefereixes viure l’experiència dels concerts, la millor opció serà el Primavera Sound;  si t’interessen en canvi les mega estrelles i aquest entorn de famosos, una experiència única al món, sens dubte, et recomanem anar al nord-americà. 

La decisió també dependrà del lloc on et trobis i del teu pressupost, tot i que els preus d’ambdós són semblants, l’hostalatge i el viatge fins al festival és molt més costós a Coachella.

Com hem esmentat, la música d’ambdós és semblant així que, amb aquestes consideracions, des del nostre punt de vista, el Primavera Sound és una oportunitat per viure una experiència per gaudir molt ben a prop i Coachella sols ens valdria la pena com un viatge únic, una experiència d’un cop a la vida per descobrir un estil de festival diferent.

Publicaciones Similares