Activitats de proximitat per gaudir de l’arribada de la primavera

L’arribada de la primavera sovint ve acompanyada pel bon temps, i comença a ser època de realitzar activitats a l’aire lliure. Per això, aquest mes des de DadaReport us fem arribar diverses propostes d’activitats de proximitat per a realitzar aquests mesos.

1. RUTA PER UN PARC NACIONAL 

L’activitat ideal per fer durant la primavera és una ruta per un parc nacional, com seria el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Aprofitant que el bon temps s’aproxima, es pot organitzar una ruta en 4×4 per accedir a les zones més properes per a començar la caminada així, després podrem observar i descobrir la bellesa de la natura.

L’edat mínima recomanada per participar en aquesta activitat és de 10 anys, ja que pot haver-hi certa dificultat a l’hora de caminar per terreny muntanyenc. Cal tenir una certa preparació física i estar acostumat a caminar per senders amb desnivell, així que és important portar roba i calçat adequats, aigua i menjar suficient per al recorregut.

Durant la ruta es pot gaudir de les vistes panoràmiques de les muntanyes, rius i llacs, així com la flora i la fauna autòctona de la zona. També es poden fer parades per fer fotos, descansar i respirar aire pur.

En resum, una ruta pel Parc d’Aigüestortes en 4×4 i a peu és una activitat perfecta per a aquells amants de la natura i l’aventura, sempre prenent les mesures necessàries per garantir la seguretat i el respecte per l’entorn. 

2. ANAR A VEURE ESTRELLES

Una activitat que no et pot faltar  fer amb l’arribada del bon temps és anar a veure les estrelles. Pot ser a la muntanya, al camp, o fins i tot en un observatori, la qüestió és que puguis gaudir d’un paisatge meravellós que mai oblidaràs!

Com a recomanació, has d’escollir un lloc que no et tapi la visió del cel, i a més a més, escollir un dia que no hi hagi núvols.

Això ho pots saber buscant a internet o a través de diverses aplicacions. És molt important que sigui des d’un lloc on no hi hagi contaminació lumínica, per tant, has d’estar lluny de les ciutats per realment poder apreciar la bellesa dels estels.

Encara que sigui primavera, seria idoni que agafessis roba d’abrigar, pensa que no estaràs en moviment! Així mateix, d’emportar-te aigua, menjar i repel·lent contra els mosquits. Seria millor que fessis servir una llanterna amb llum roja, per tal que els teus ulls s’acostumin més de pressa a la foscor i, tot i no tenir telescopi, no dubtis emportar-te uns prismàtics,  perquè  gaudiràs molt més d’aquesta experiència.

Tanmateix, l’única consideració a tenir en compte és mantenir un respecte cap a l’entorn i la natura. Complint això ja podràs gaudir de l’espectacle de llums, d’una activitat per totes les edats que ningú pot deixar escapar. Així que a què estàs esperant de relaxar-te tenint una de les millors vistes del món? 

3. CAMINADES PELS ARBRES FRUITERS FLORITS

Amb la recent arribada de la primavera, una de les activitats més populars de les terres de Lleida és organitzar caminades per observar el floriment dels arbres fruiters, especialment els cirerers i els ametllers. 

Durant aquesta època s’organitzen nombroses caminades en els indrets més coneguts de les nostres terres, com serien els camps d’ametllers a Arbeca o, especialment, les rutes i visites guiades pels camps de cirerers a Aitona. Milers de visitants gaudeixen any rere any de l’esclat de la naturalesa en forma de flor. Tot i això, les visites guiades i planificades no són l’única opció, i, de vegades, és preferible gaudir de la natura per lliure que seguir un itinerari marcat. D’aquesta manera, no cal desplaçar-se fins als indrets més coneguts, i podem obtenir la mateixa experiència a prop de casa, ja que amb uns pocs minuts en cotxe pots gaudir de la natura en qualsevol poble de la perifèria de Lleida. 

Un punt fort d’aquesta activitat és que és ideal per a tots els públics, des dels més petits fins als més grans, i que no requereix més que ganes de gaudir de la bellesa de la natura, un recurs molt proper de les nostres terres que pot ajudar-nos a desconnectar de les vides frenètiques de la societat actual amb una senzilla passejada pels camps d’arbres florits. 

4. PROCESSÓ, UNA TRADICIÓ ANCESTRAL

Una de les boniques tradicions més arrelades a Espanya durant Setmana Santa, són les processons. Etimològicament, la processó es deriva del verb llatí procedere, i del substantiu processio, que signifiquen  “caminar”, “anar endavant”,  i a partir d’aquí, “sortida solemne” i  “seguici religiós”, entre d’altres. Les processons tenen el seu origen a la Sagrada Escriptura,on es ressalta la caminada com una acció comuna en la història de la salvació,  i a Grècia i Roma, on a cada ciutat es feien desfilades dedicades a les divinitats locals, on els participants duien ofrenes, encens i altres elements ritualístics. Les processons consisteixen en unes llargues caminades entre els carrers de la ciutat on els confrares i penitents, solen portar damunt de les espatlles estàtues simbòliques del cristianisme, com  la Verge o imatges de Jesucrist al llarg de la seva vida.

A les ciutats on aquesta tradició és més popular per un interès turístic internacional és a Ferrol, Càceres, Cartagena, Cuenca, Granada, León, Llorca, Màlaga, Mèrida, Múrcia, Oriola, Palència, Salamanca, Sevilla, Valladolid, Hellín, Zamora…, i és a Xerès de la Frontera, València, Almeria o Alacant entre d’altres, on són declarades d’Interès Turístic Nacional.

A Saragossa, trobem una de les més grans seguides de la tradició on tenen una participació de 16000 cofreres, 56 processons i 25 germandats. La Setmana Santa de la capital aragonesa és considerada una de les  més belles d’Espanya.

Poder veure aquestes manifestacions populars es tracta, doncs, d’una activitat cultural que ens aporta gaudi personal i estètic i que, per sort, encara perdura fins al dia d’avui.  

És per això que ja  sigui a Barcelona, León  o Saragossa, val la pena poder presenciar una de les llargues caminades dins les ciutats en record de Jesús de Natzaret

Publicaciones Similares